top of page

Anti transpiratie: gedaan met overmatig zweten

Overmatig zweten kan erg vervelend zijn. Vaak gaat het gepaard met schaamte en praktisch ongemak zoals zichtbaar vochtige kledij, onfrisse geur, irritatie op de huid… Er is gelukkig een efficiënte behandeling die dit probleem oplost.

Een spierverslapper kan het 'zweetsignaal' tussen de zenuwtjes in de huid en de zweetklieren blokkeren. De zweetproductie neemt dan sterk af of stopt volledig. Dit proces duurt ongeveer 1 tot 2 weken. Het effect houdt een aantal maanden aan, waarna de zweetproductie weer langzaam toeneemt. Er groeien dan namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden die de geblokkeerde zenuweinden vervangen.

Voor welke soorten overmatig zweten?

De behandeling blijkt het meest effectief bij overmatig zweten in de oksels. Behandeling van de oksels is nauwelijks pijnlijk en het effect houdt relatief lang aan. Behandeling van voeten en handen is meestal niet pijnloos en vereist speciale verdovingstechnieken. De werking ter hoogte van de handpalmen en de voetzolen heeft ook een korter effect.

Dermatoloog dokter Hilde Deleu past deze technieken toe met vakkennis en betrokkenheid. Maak een afspraak en we bekijken samen hoe we uw transpiratieprobleem kunnen verhelpen.

Overmatig zweten behandelen? Maak gerust een afspraak.

bottom of page

Online Agenda • X