top of page

OP ONZE PRAKTIJK KAN U TERECHT VOOR COUPEROSE BEHANDELING (ADERTJES OP DE WANGEN EN NEUS), KLEINE ADERTJES OP DE BENEN EN ENKELGOTEN, LASERONTHARING EN SCHIMMELNAGELS.

VAATLASER

Laser behandeling van couperose

Roodheid is soms niet louter het gevolg van verlegenheid of een fysieke inspanning. Het is ook een symptoom van het huidprobleem couperose. Bij deze aandoening krijgt de huid een rode schijn die permanent wordt en niet afhankelijk is van omstandigheden. Dit wordt uiteraard vaak als storend ervaren door de patiënt. Bij Dermatoloog dokter Hilde Deleu zijn we uiterst bedreven in het uitvoeren van de laserbehandeling die deze roodheid aanpakt bij de basis.

Vanwaar komt die roodheid?

Bij temperatuursveranderingen, inspanningen of stress kunnen de haarvaatjes in de huid uitzetten, waardoor een rode gelaatskleur ontstaat. Bij personen die gevoelig zijn om couperose te ontwikkelen, ontstaat die dilatatie van de haarvaatjes eerst onder invloed van uitlokkende factoren zoals warme dranken en voedsel, bepaalde kruiden, alcohol …

Na een tijd blijven de haarvaatjes continu uitgezet, wat de fijne adertjes en de algemene roodheid in het gelaat verklaart. Meestal is deze gevoeligheid familiaal bepaald. Zon en zonnebank kunnen dit versterken.

De laser lost dit op

De gebruikte laser produceert een zeer krachtige lichtgolf van één bepaalde golflengte die selectief opgenomen wordt door de rode bloedcellen in de uitgezette haarvaatjes. Door de hoge energiedosis en de extreem korte pulsduur, ontstaat een selectieve beschadiging van deze afwijkende haarvaatjes. 

Dit wordt zo precies mogelijk gedaan, zodat de omgevende normale weefsels nauwelijks beïnvloed worden. De beschadigde haarvaatjes worden nadien opgeruimd en terug vervangen door normale haarvaatjes. Ook erythrosis colli of halsroodheid kan op dezelfde manier worden behandeld.

SCHIMMELNAGEL LASER

Fox III Laser, de meest effectieve behandeling tegen schimmelnagels

Nagelschimmel - die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel - situeert zich vooral op de teennagels. Voeten zitten immers vaak opgesloten in schoenen waardoor een donkere, vochtige, warme en bijgevolg ideale biotoop ontstaat voor schimmels om zich te ontwikkelen. Schimmelnagels zijn besmettelijk en een schimmel kan zich ook op de nagels manifesteren door een externe besmetting na bijvoorbeeld een bezoek aan de sauna, de kleedkamer van een sportclub, ... Ideale plekjes voor schimmels om zich verder te verspreiden.

De behandeling

Vóór de behandeling dienen de nagels dun gefreesd te worden tot 1 à 1,5 mm.

De laserstraal wordt langzaam in een bepaald patroon over uw nagel bewogen.

Alle nagels worden behandeld om zeker te zijn dat alle (dus ook de onzichtbare) mycose gedood is.

De laserbehandeling duurt ongeveer tien minuten per voet.

Wat mag ik verwachten?

U zal het eindresultaat niet onmiddellijk kunnen zien. Na +- acht weken kan u al het eerste resultaat zien van een heldere uitgroei. Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde nagel. Doorgaans zijn twee behandelingen voldoende.

Wat moet ik nog meer weten?

Sokken en schoenen kunnen direct na de behandeling weer gedragen worden. Breng schone sokken mee voor na de behandeling.

De nagels mogen direct na de behandeling weer gelakt worden.

Hanteer de juiste voetzorg. Denk aan preventieve maatregelen zoals sokken wassen op 60°, schoeisel inspuiten, ...

Blijf na de behandeling uw miconazolnitraat gebruiken om herbesmetting te voorkomen tijdens het uitgroeiproces.

Uw Fox consulent zal al uw overige vragen kunnen beantwoorden tijdens het intake gesprek.

ONTHARINGS LASER

Verhoogde efficiëntie - Meer veiligheid - Verminderde pijn

De Lightsheer Desire is veruit het meest efficiënte toestel op de Belgische markt. Het behoort tot de nr. 1 in permanente ontharing!

Hoe werkt het?

Dankzij het vacuüm wordt de huid zachtjes in het mondstuk getrokken en vervolgens uitgerekt om de huidstrip dichter bij de energiebron te brengen.

De energie wordt aangebracht op de huid waar de pigmentcellen verspreid zijn en de bloedstroom wordt vernauwd.

De huidstrip is gelaserd en wordt opnieuw losgelaten door het mondstuk.

Be laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd.

Om de opperhuid niet te beschadigen door deze hoge energie heeft de laser een gekoelde tip. Dit laat toe meer energie af te leveren zonder dat de opperhuid hiervan schade ondervindt.

Het gekoelde handvat geeft een aangenaam gevoel tijdens de behandeling en beperkt in belangrijke mate de pijnprikkel die door de opwarming wordt veroorzaakt zodat de behandeling zeer goed wordt verdragen.

Hoe bereid ik mij voor?

Een maand voor de behandeling mogen geen haartjes meer worden geëpileerd of uitgetrokken. De haren mogen wel geschoren worden tijdens gans de behandelingen. Vlak voor en tijdens de behandelingen is zonnebank ten sterkste af te raden. Ook direct in de buitenzon liggen is niet toegelaten voor de te behandelen zones.

Werkt dit voor mijn huidtype?

De Lightsheer Desire is aanpasbaar aan ieder huidtype! De laser kan zowel voor fijne en gevoelige huid (oksels en bikini) als voor meer robuste haren (baard) worden gebruikt. Deze methode is geschikt voor (over)beharing in het gezicht, oksels, bikini, rug, borst, benen, nek,…

Wat na de behandeling?

Direct na de behandeling heb je niet meteen resultaat. De huid kan nadien wat rode puntje weergeven op de plaats van de haarfollikel. Lichte jeuk kan voorkomen de dag na de behandeling. Dit gaat vanzelf weg. De haartjes komen los te zitten in de haarzakjes. Deze vallen vanzelf uit hun haarzakje nadat de epidermis is vernieuwd. Gebruik na de behandeling geen parfums op de behandelde zone. Ook best 24 u nadien niet wassen met zepen.

Waarom Lightsheer Desire?

Met definitieve ontharing met de laser Lightsheer desire maakt men gebruikt van laserlicht dat geabsorbeerd wordt door de haarkleurstof melanine. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen selectief vernietigd. De wortel en de celstructuren van het worden hierdoor vernietigd. Hierdoor zullen de haren op de behandelde plaats niet meer groeien. De Lightsheer Desire laat toe om selectief veilig en pijnloos te werken dankzij de unieke vacuum kop die de huid samentrekt! Om de opperhuid niet te beschadigen heeft de laser een gekoelde tip (5°). Dit laat toe meer energie op de haarcel af te leveren zonder dat de opperhuid hier schade van ondervindt.

Omdat het haar een ontwikkelingscyclus doorloopt, zijn er meerdere behandelingen nodig. De haren in de groeifase (anagene fase) zijn enkel gevoelig voor de definitieve ontharing. Voor optimaal resultaat zijn, afhankelijk van de te ontharen zone, meerdere behandelingen nodig. Tussen elke behandeling is een periode van 6 weken tot 2 maanden nodig om de haren van de rustfase naar de groeifase te doen overgaan.

Zelf last van ongewenste roodheid? Maak een afspraak met Dermatoloog dokter Hilde Deleu voor een laserbehandeling! 

bottom of page

Online Agenda • X